Edele viervoeters....
Terug

Een overzichtje van alle paarden waarmee ik weleens 'op stap' ben geweest. Of was het nou andersom?
De 1e keer Wanneer deze foto genomen is....??? Ik denk dat het op de kinderboerderij van het Kralingse Bos is geweest. Maar het is wel de 1e poging!
Netty 17-April-1992, Met Netty, een schimmel, de eerste les bij de Prinsemolen.
Gerda Ouwe trouwe Gerda, een van de oudste paarden van de stal. Gerda heeft voor mij de eerste strandrit gereden.
Bianca Een 'zwarte', makkelijk voor beginners. Maar als je denkt, dat je het kan.... zal zij even duidelijk maken, dat dat wel meevalt. Recordhoudster: heeft mij 2x in dezelfde les eraf gegooid. Met haar heb ik de eerste 2 springlessen gehad.
Typhoon 1x op gereden, ik kan mij er niet zoveel van herinneren. (behalve een 'huppelig' begin v/d les)
Troublemaker 'Bruin' paard, in tegenstellingmet z'n naam, had ik niet zo veel 'trouble'.
Fred, de raket Fred,

een 'warmbloedige' Shire. Temperament inclusief. Aan het strand: een van de snelste. In het bos: vrolijk. In de les: ondeugend. Maar ook Fred wordt een daagje ouder en is nu wel een stuk rustige geworden. Fred is voor mij een 'topper'.
Jerom Ook 'zwart', groot en opvallend grote oren. Had geen haast.
Boy Geen groot paard, wel een grote 'koppigheid'. Met Boy kon je aan 't werk.
Beatle Een schimmel, met lange, golvende manen.
Zeus Ook een schimmel, niet vaak op gereden.
Nick Nick,

Met Nick heb ik m'n ruiterbewijs gehaald (2e poging). Ik vond zelf dat het bij m'n eerste poging, op Duncan, veel beter ging. Maar maakt niet uit, de 'buit' is binnen. Op de foto is Nick (dat witte paard) in 'actie' op de Kleiweg, cowboy-tje spelen. Links van Nick loopt Glenn.
Dagobert Dagobert,

een vos met gevoel voor show. Lekker groot en soms ging ie via de muur in galop. Vooral als z'n vriendje Egbert (ook een vos) in de bak was. Ook met 'm naar 't strand geweest, daar was hij tot mijn verbazing vrij rustig. Ik ben een echte fan van 'm.
Vality Een 'zwarte', maar ik kan 'm helaas niet meer voor me halen.
Scooby Doo Een 'bruine', heb ik maar een keer of 2 op gereden.
Al Capone Ook een bruin paard. Kreeg extra krachtvoer omdat ie zo 'langzaam' was. Daar had ik persoonlijk geen last van.
Flintstone Groot zwart paard.
Nebel Nebel,

Een 'haflinger', zij woont in Schwangau en is eigenlijk mijn eerste begeleidster in het buitenland. Daar, aan de noord kant van Alpen, zijn de paden nogal bezaaid met stenen. Dat is toch wel anders als in het Kralingse Bos. Als je langs de koeien draaft, hollen die gewoon mee, met veel 'geloei'.
Egbert Een 'donkere schimmel'. Ik had 'm keer naar 't bos mee en hij bleef maar 'kijkerig', bleek ie nog niet in 't bos te zijn geweest. (goed nederlands?)
Danger Groot (in ieder geval 'hoog') bruin paard, met een heeeele grote pas.
Glenn Zwart paard. Het was 'Petra' d'r paard, maar ik heb er ook een paar keer op gereden. Een foto-tje van Glenn is te vinden bij Flame.
Ed Volgens mij het 'zwaarste' paard van de stal. Zwarte Shire.
Siem Siem

Siem is ook een 'Shire', en eentje met heel lange manen. Zo lang, dat je soms z'n ogen moet zoeken.
Duncan Een 'bruine', een lekker 'voorwaarts' beestje en bij de springlessen deed hij graag mee! Duncan bijt de spits af bij het video-tje van Gizmo.
Joop Zwarte Shire, slechts 1x op gereden. Aardig beestje, zolang ie maar geen nieuwe 'schoenen' aan hoefde te trekken.
Caesar Een 'vos', die een hekel had als er een ander paard (dicht) achter hem liep.
Ballentine Hoe meer druk, hoe sneller. (logisch, maar Ballentine is hier echt gevoelig voor)
Madlen Madlen,

woont in Schwangau. Madlen is een stevige 'Haflinger' tante.
Daniel Zwart paard met een 'zwakke' rug. Ik heb slechts een keertje, beetje instappen, op 'm gereden.
Karel Groot zwart paard. Vanwege z'n groote, noemde ik 'm 'Kareltje'.
Misty Misty

Een wit paard met een korte hals. Een leuke rit door de heuvels van noord Engeland, tussen de schapen. Ze galoppeerden er daar flink op los. Na zo'n beetje elk hek was het, "We zien elkaar daar, bij dat hek weer. En probeer de schapen te ontwijken" (maar dan in 't engels). En die schapen bleven wel uit de buurt als zo'n meute aan kwam denderen.
Onarca Schimmel met een leuk geintje, aai d'r over de neus met een borstel en eens een keer met je hand.....
Jet Een 'snelle' vos.
Socrate Socrate (of zoiets),

Het hele weekend mee op stap geweest in België. Twee dagen rondgereden in de Ardennen bij Hérock. Dwars door de bossen, door tunneltjes, door het water, langs een paar kasteeltjes, kortom.... voor herhaling vatbaar!
Traveler Traveler,

een bruin paard. Hij leeft in de buurt van de Bryce Canyon (Utah) en heeft mij een mooie, onbezorde, rit bezorgd in de Canyon.
De 'hairpins' zijn leuk. Als je 'm z'n gang laat gaan denk je dat 't beestje zo het ravijn in loopt, maar als z'n hoofd over rand steekt, draait ie ineens om (gelukkig maar!).
Madonna Madonna,

Een bruine 'mule'. Zij heeft haar stal aan de Grand Canyon, South Rim (Arizona). De hele dag onderweg geweest in de Canyon.
Voor het betere uitzicht, voor de ruiter, lopen de 'mules' zo dicht aan de rand, dat een van je benen boven het ravijn hangt. Veel keus hebben de 'mules' niet, want het pad is maar 1 beestje breed.
Gizmo video-tje Een bruin paard wat echt lekker rijdt. (Op het 'filmpje' komt eerst Duncan)
Ronja Woont in Schwangau en lijkt heel veel op Madlen.
Harry Zwart paard, lekker voorwaarts.
Bobo Een (bruin) paard, waarover ik zelfs een stripverhaaltje heb gemaakt. Dat stripverhaaltje heeft zelfs op het 'internet' gestaan. Ik kreeg zelfs een 'e-mailtje' van iemand die het er helemaal mee eens was.
Justin Justin,

Een 'bruin' paard, afkomstig van de bereden politie van Rotterdam. Ik heb weleens moeite met 'm om 'af te wenden' in de draf, vooral als hij vrij dicht achter een ander paard loopt. Maar verder kan ik aardig met 'm overweg. (al zeg ik het zelf)
Mimi Een 'lichte' Haflinger, haar stalletje staat in Schwangau. Ze was een beetje lastig te poetsen, ze bleef maar heen en weer draaien. Eenmaal op pad was ze weer rustig.
Loeki Loeki,

Grote, 'donkere', schimmel. Ik heb z'n 'gebruiksaanwijzing' nog niet gevonden. Ik heb nog wat te leren..... (maar dat wist ik al)
Glenn en Flame Flame,

is het rechter paard (die vos dus). Gewapend met sabel moesten we 'figureren' als dienders te paard in de film Kruimeltje. Ook Glenn was erbij. Ze hadden geen last van 'plankenkoorts', alleen de sneeuwbuien (was gewoon papier) vonden ze iets 'minder'. Als die lui van de 'sneeuwploeg', met hun emmertje rook en de daaruit dwarellende sneeuw voorbij kwamen werd er wat heen en weer 'gedribbeld'.
Wade Wade,

voor de 2e keer in de Bryce Canyon geweest. Wade was op de terugweg wat heter als Traveler, die ik de vorige keer had. Op de terugweg vond hij dat het allemaal te langzaam ging en als er een gaatje viel, wou hij dat even snel 'dichtlopen', maar ik had andere plannen en toen struikelde hij even. Daardoor gingen 2 mules er even ervandoor en namen de 'korte' weg naar boven.
Pardoes Pardoes,

Dat was een verrassing.... ineens stond Pardoes op het lijstje om te zadelen. Na alles wat ik van haar gezien had, viel het mij 100% mee. Het ging eigenlijk best goed. Maar ze had die dag al aardig wat werk verzet, en dat scheelt...... Op de foto is Ariana op weg met Pardoes.
Laszlo Laszlo,

Deze keer, tijdens de vakantie in Schwangau ('99), geen haflinger. Maar een 'zwarte', één die tot de grotere paarden behoort van de ponyhof.
Hyacint Een 'vos', waar ik een beetje moeite mee had om z'n hoofd een beetje stil te houden. Dus nog even oefenen...... En wat denk je, tijdens de open dag mag ik met 'm carrousel rijden. En als extra moelijksheids graad: als invaller wist ik niet welke figuren ik moest rijden. Maar het is ons gelukt!
Miep Een 'bruine' met een karakerestieke knik op d'r neus. Precies tegenovergesteld als bij een Arabier. Ging heel lekker, bijna vanzelf. Tijdens een oefening voor het carrousel rijden, als reserve ruiter, op gereden.
Fedor Fedor,

Een 'rood-schimmel' van de bereden politie. Geeft nogal hoog op, dus dat is voor mij wat moeilijker om te kunnen 'doorzitten'. Maar dat is dan gelijk een goeie oefening voor mij. Heeft niet zoveel haast in de stap en draf, in de galop gaat hij nogal vlot. (nou ja, oerend-hard dus)
Gigant Tja, van de week had hij er een afgegooid en toen wou Bianca niet meer op 'm rijden. Dus heb ik maar geruild en alles ging (toevallig?) goed.
Fontein Tijdens een 'uitstapje' met een paar TNO-ers. Bij stal Wittebrug, Den Haag.
Cinzano Cinzano,

Verassing, zijn vaste berijdster was op vakantie en toen mocht ik met Cinzano rijden. Wel wennen aan het hoog opgooien van z'n kont in de galop, maar hij is wel heel makkelijk in de galop te zetten. Is wel een beetje 'angstig' aangelegt. (maar ja, het gebeurt niet zo vaak dat er iemand aan het 'scheppen' is in de bak, euh.. rijbaan. -sorry-) Het ging allemaal best goed. Heel vriendelijk beestje!
CMon ami Mon ami
Op donderdag 'binnengekomen', en vrijdag mocht ik al met 'm in de les meerijden. Heel voorzichtig behandelen en met veel geduld, maar het ging best goed. Was ook heel leuk om te doen. Een week later heette hij geen 'nieuwe schimmel' meer, maar Mon ami. Hij is alleen nog een beetje angstig in z'n box, vooral bij het opzadelen.
Galant Een uitstapje naar het CHIO, om de boel daar 'onveilig' te maken. (Gewoon een bosrit, en kwamen even langs het inspring- en dressuur veld van het CHIO)
Trekt zich nergens wat van aan, slaommen om hekken, tussen de mensen door, geen probleem. (alleen een 'puffende' generator, bij een van de tenten, vond hij wel spannend)
Laroes Door de voorbereiding van de opendag, zag het er in de 'bak' er anders uit. Dat was even vreemd! Daar moest Laroes even van schrikken. Maar buiten dat, ging het best. Alleen de galop, daar moest ik hard werken om 'm erin te houden. (En dan vergeet ik op m'n 'zit' te letten...)
Bijgewerkt tot en met November 2000. Terug